In spatele mitingului de la Istanbul pentru sustinerea autonomiei Tinutului secuiesc stau organizatii oculte?, sursa imagine: facebook.com/ulkuhilal.kacar/photos
Extremistii si iredentistii maghiari isi pot lua oficial adio de la asa zisul Tinut secuiesc. Curtea de Justitie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice, confirmand de asemenea faptul ca propunerea cetateneasca europeana (ICE) privind promovarea dezvoltarii zonelor geografice populate de minoritati nationale nu poate fi inregistrata, un dosar in care Comisia Europeana, partea reclamata, a fost sustinuta si de catre Romania.
In luna iulie a anului 2013, Comisia Europeana a refuzat sa inregistreze propunerea inaintata de catre doi cetateni, Attila Dabis, din Budapesta, și Balazs-Arpad Izsak, cu domiciliul in Targu-Mureș, o propunere prin care se dorea realizarea unor regiuni autonome care sa beneficieze de politica de coeziune a Uniunii Europene, fara insa a respecta granitele administrative interne din statele membre ale UE.
Cu toate ca propunerea celor doi a fost respinsa de catre Comisia Europeana, Attila Dabis si Balazs-Arpad Izsak au continuat cu initiativa lor si au depus plangere impotriva Comisiei Europene la Tribunalul UE. Pe timpul procesului, Romania a sustinut pozitia Comisiei Europene.
Cei doi initiatori ai propunerii au apelat apoi la o prevedere din Tratatul UE ( ICE = initiativa cetateneasca europeana), potrivit careia, la initiativa a cel putin un milion de cetateni ai UE proveniti din minimum un sfert din tarile membre, Comisia Europeana poate prezenta Parlamentului European, in limitele atributiilor sale, o propunere prin care se pot adopta anumite acte juridice in vederea aplicarii tratatelor.
Totusi, inainte de a se putea incepe strangerea semnaturilor, initiatorii sunt nevoiti sa inregistreze propunerea lor la CE, care examineaza atent obiectul si obiectivele initiativei. CE poate refuza sa inregistreze initiativa daca se considerea ca obiectul nu intra in sfera sa de competenta.
Prin decizia din 25 iulie 2013, CE a refuzat sa inregistreze initiativa celor doi, motivand ca propunerea inaintata nu intra in sfera sa de competenta pentru a propune un act juridic legiuitorului Uniunii Europene.
În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…
Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Leave a Comment