ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Sambata, 14 mai, a avut loc tradiționalul Marș al Comemorarii eroilor cazuți in lupta in timpul celor doua razboaie mondiale. Evenimentul a fost organizat de catre Mișcarea Național-Creștina Noua Dreapta și Comitetul Salvarii Cimitirului Eroilor in colaborare cu Ministerul Apararii al Republicii Moldova.

Adunarea participanților s-a petrecut la Monumentul Deportaților de la Gara Feroviara, iar incepand cu orele 11:30 participanții au pornit in marș spre Cimitirul Eroilor, de pe strada Decebal. Coloana a fost compusa din militari, fanfara și civili. La Cimitir manifestația a fost deschisa cu o slujba de pomenire in cinstea soldaților cazuți in lupta și inhumați in acest cimitir, ținuta de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Totodata, la comemorare au participat si oaspeții de onoare din Romania. In discursul sau, Președintele Consiliului Județean Vaslui a spus: “Ne-am adunat aici sa comemoram aparatorii neamului, pe cei care au luptat pentru spiritul nostru național, ca astazi noi sa traim in pace. Cred ca trebuie sa ne aducem aminte de idealurile pentru care au luptat ei și sa le insuflam urmașilor noștri”.

Emoționante au fost și spusele deputatului din Parlamentul Romaniei, domnul Solomon Adrian, care au atins sufletul fiecaruia dintre cei prezenți: “Aceasta ceremonie este importanta pentru romanii de pe aceste meleaguri, deoarece aceștia luptau cu adevarat pentru un ideal mai drept decat al altora- pentru reintregirea țarii. Fac o plecaciune celor circa 2000 de romani inmormantați aici, care s-au jertfit pentru neam”. “Entitatea romaneasca ne aduna pe toți” a mai subliniat domnul Solomon.

Cititi intreg articolul pe nouadreapta.md

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Ateliere de vară la o parohie din Târgu Jiu care nu are încă finalizate lucrările la exterior și interior!

Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…

12 ore ago

4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu

Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…

2 zile ago

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

2 zile ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

3 zile ago