Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mecu-Gorj, alături de scriitorul Laurian Stănchescu, Foto: certitudinea.ro
Goethe spunea că “talentul fără noroc, este ca tămâia fără foc”. Multe genii și caractere sublime s-au stins în anonimat și suferință, au fost prea destule mori de vânt care au spulberat vise și vieți. Alchimia acestei lumi are și miracole, inventează destine publice și le așează ca pe niște călăuze în destinul umanității.
O astfel de călăuză spirituală este și domnul Gheorghe Mecu-Gorj, prof. univ. dr., cărturar și om de știință, ctitor de biserică și așezământ cultural, păstrător al tezaurului popular și cult românesc. Modest ca un proverb înțelept, ascet al principiilor, luptător pentru identitate și ideal românesc, este un român care și-a închinat viața națiunii sale. Nu sieși!
Primăria Baia de Fier din Gorj și Consiliul Local au decis în unanimitate să-i acorde titlul de “Cetățean de Onoare” al localității. Ceremonia a avut loc cu participarea comunității, iar primarul Dumitru Turbăceanu a evocat personalitatea distinsului invitat. Doamna prof. Rodica Babaligea, a vorbit despre viața, opera și faptele acestui neprețuit fiu al localității – Baia de Fier. Distincția solemnă încununează o viață universitară și academică, consemnează apogeul unui slujitor al idealurilor naționale. Domnia sa face parte din patrimoniul românesc, este o emblemă a românismului.
Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român
Foto: certitudinea.ro
În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…
Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…
Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Leave a Comment