Mihai Tirnoveanu

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna.
Azi împreună cu Alexandra Pintrijel Hagiu am făcut două scurte vizite la Brețcu și Tg. Secuiesc pentru a ține sfat cu preoții ortodocși și cu oamenii locului în legătură cu ”acțiunea costume populare pentru copiii români”. S-a ajuns la concluzia că pentru Brețcu vom comanda 43 de costume populare pentru elevii claselor I-VIII, iar pentru Tg. Secuiesc 44 de costume ce vor ajunge la elevii claselor II-IV; clasa I nu există din cauza lipsei numarului necesar de copii. La Brețcu am avut bucuria să o reîntâlnim pe destoinica doamnă Badiu Iliana ce ne este sprijin de nădejde în actiunea noastră.

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna

Dumnezeu să ne ajute în indeplinirea acestei misiuni deloc usoară. Fac apel la fiecare dintre voi, cei care credeti că identitatea românească trebuie sa se pastreze neatinsă în jud. Covasna, să contribuie cu orice sumă de bani pentru ca acești copii ai nostri să poată purta si ei straie populare românești, să crească în Datina străbună, cu respect față de moșii si strămosii lor care au purtat cu demnitate haina românească. Prețul unui costum popular va fi de 200 lei.

Straiele populare vor fi confecționate de româncele din Voinești Covasna, prietene ale noastre, așa explicându-se și prețul foarte bun pe care l-am obținut. În scopul indeplinirii acestei misiuni Asociația Calea Neamului a deschis următorul cont la BRD: RO 62BRDE080SV52855930800. Prietenii din diaspora trebuie sa adauge la cont SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor , nr. 2, bl. 211 Brasov. Contul este deschis pe Asociatia Calea Neamului.

Icoanele care vor ajunge la românii ce vor participa la manifestările prilejuite de Ziua Naționala în Harghita si Covasna, pot fi trimise pe adresa: Tîrnoveanu Mihai Sorin, Brașov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl.20, sc.C, ap.1.

Doamne ajută!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

3 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

5 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

5 zile ago