Austria

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria?

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria? Chiar daca au fost candva doar niste umile colonii ale tarilor occidentale,India, Egiptul si tarile africane isi revendica acum si isi obtin inapoi comorile de patrimoniu jefuite cu salbaticie de catre tarile coloniale. Pentru ca unele vestigii arheologice de patrimoniu sa poata fi retrocedate tarilor de origine s-au dus uneori tratative chiar si de cativa zeci de ani, mai ales ca unele muzee din Occident au preferat sa tina ascunse sub cheie prin depozite secrete unele vestigii, decat sa le expuna publicului larg.

Romania este la randul ei una dintre tarile care au fost despuiate secole la rand de comorile sale de patrimoniu. Astfel s-a ajuns ca astazi unele dintre cele mai frumoase si valoroase comori lasate de stramosii nostri sa zaca prin muzeele din Austria si Ungaria. Oare noi suntem chiar mai prejos decat India, Egiptul si tarile africane? Noi nu ne putem recupera comorile de patrimoniu din mainile celor care ne-au jefuit secole la rand tara de tot felul de bogatii?

Numeroase vestigii arheologice dacice scoase de catre arheologi din pamantul tarii noastre, sau descoperite accidental se afla acum prin muzeele din occident, in special in cele din Austria si Ungaria. Prezenta acestor artefacte dacice in muzeele unor tari care nu au absolut nimic in comun cu dacii reprezinta in primul rand o insulta la adresa stramosilor nostri, locul lor fiind bineinteles pe teritoriul tarii noastre, unde sa fie puse oricand la dispozitia istoricilor si cercetatorilor romani.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Comemorarea studenților, elevilor și luptătorilor anticomuniști arestați în noaptea de 14 spre 15 mai 1948

Liga Studenților organizează miercuri, 14 mai, de la ora 19:00, la sediul fostei Securități din…

6 ore ago

Echipa noastră a publicat numărul 89 al revistei MAGAZIN CRITIC

Revista MAGAZIN CRITIC a împlinit 18 ani de apariție neîncetată. Din luna martie 2007, revista…

2 zile ago

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

o săptămână ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 săptămâni ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

2 săptămâni ago