colonizare,Ministerul Educatiei, ISTORIA„mecanisme intelectuale,nationalism
Forte externe pregatesc Romania si cetatenii acesteia pentru o eventuala colonizare. Ministerul Educatiei doreste ca ISTORIA predata copiilor sa formeze „mecanisme intelectuale care sa previna orice forme de nationalism”! Asistam mai nou la o inca o perioada tulbure din istoria Romaniei, in care se cauta estomparea sau inabusirea inca din fasa a sentimentului national romanesc. Asa cum mai demult inaintasii nostri au suferit sub cizmele grele ale unor invadatori, care au cautat sa loveasca direct in constiinta nationala a poporului nostru, acum noi romanii traim aceleasi vremuri pe care stramosii nostri le-au trait in niste teritorii rupte din trupul Romaniei in care s-a incercat deznationalizarea romanilor.
In sistemul de invatamant “romanesc” actual li se impune profesorilor de Limba și literatura română „să stimuleze asumarea multiculturalității și multiperspectivității” sau „să prevină orice forme de naționalism” si sa indrume copiii catre un „comportament empatic intercultural”.
Potrivit proiectului de programa scolara:
Treptat, toti acesti trepadusi si mercenari aflati in slujba celor care urasc de moarte neamul romanesc, vor sa stearga orice urma a nationalismului si a patriotismului romanilor. Incepand imediat de dupa 1990, acestia au sadit in constiinta nationala romaneasca, prin intermediul nenumaratelor trusturi de presa, adesea sustinute logistic, financiar si institutional chiar de catre statul roman, faptul ca a fi nationalist sau patriot echivaleaza cu o deviatie de la normalitate, cu o stare de dezechilibru ideologic.
Generatiile viitoare de copii romani vor cunoaste mai degraba istoria altor neamuri decat pe cea a romanilor si vor ramane frustrate, fara sa cunoasca adevarata istorie a neamului romanesc, in mare parte ascunsa si “demitizata”, atat de catre bolsevicii instalati la conducere la jumatatea secolului trecut in Romania cat si de neomarxistii actuali care cauta sa distruga prin dogmele marxismului cultural orice forma de mandrie nationala.
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Leave a Comment