Jocul cu focul si perfidia Ungariei și a UDMR, sursa imagine: cersipamantromanesc.wordpress.com
Academia Româna avertizeaza: “Ungaria reincepe propaganda impotriva României”.
Autoritatile de la Budapesta au infiintat la nivel guvernamental un departament special, intitulat “Trianon 100”, insarcinat cu propaganda impotriva actiunilor preconizate de Romania in vederea aniversarii a 100 de ani de la Marea Unirea in anul 2018.
“Ungaria reîncepe propaganda împotriva României. Transilvănenii n-ar fi dorit Unirea din 1918”, titreaza de asemenea si Romania Libera.
Avertismentul lansat de catre academicienii români miercuri la Bucuresti in cadrul unei conferinte denumite „Războiul informațional, sub lupă”, vine sa confirme ceea ce multi dintre noi oricum stiam si simteam destul de bine: se inteteste de ceva vreme propaganda antiromaneasca pe filiera filomaghiara, atat in tara cat si in strainatate.
Ceea ce le scapa din pacate multora dintre romani, este fenomenul propagandei maghiare impotriva Romaniei din disapora, acolo unde sunt cateva importante comunitati maghiare care au castigat destul de multa influenta pe langa cancelariile si mediile academice ale unor mari puteri mondiale.
Academicianul Ioan Aurel Pop a facut de asemenea niste dezvaluiri uluitoare:
[quote style=”4″ author=”Ioan Aurel Pop,”]„In limba maghiara și in limbi de circulație internaționala, nu și in limba romana, se distribuie informații care pregatesc opinia publica pentru ceea ce va urma. Opinia publica anglofona și hispanofona va afla ca istoria romanilor este istorie recenta, ca romanii fac parte dintre popoarele fara istorie, ca termenul de valah nu este sinonim cu cel de roman – idee prezenta de altfel și in Serbia, ca Ardealul nu este Romania – pentru ca face parte din Romania de mai puțin de 100 de ani și are legaturi istorice cu Ungaria decat cu Romania, ca ungurii sunt civilizatorii bazinului carpatic. Pe Iancu de Hunedoara l-ar fi chemat de fapt Ioan de Hunedoara pentru ca de fapt il chema Ianoș, iar transilvanenii n-ar fi dorit Unirea iar aceasta s-ar fi facut peste capul lor”[/quote]Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Leave a Comment