Silvicultorii din regiune dobândesc abilități de comunicare strategică
Silvicultorii din regiune dobândesc abilități de comunicare strategică
Consolidarea comunicării strategice privind importanța pădurilor și a silviculturii în Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală este subiectul unui atelier internațional de trei zile care se deschide astăzi în Chok-Tal, Kârgâzstan.
Participanți din 14 țări inclusiv Moldova, s-au reunit în Chok-Tal pentru a învăța cum să creeze o strategie de comunicare pentru activitatea forestieră, de la stabilirea scopurilor și obiectivelor, identificarea publicului țintă și dezvoltarea mesajelor până la evaluarea eficacității campaniilor de comunicare.
„Comunicarea eficientă despre păduri și rolul semnificativ pe care îl joacă acestea în realizarea mai multor obiective de dezvoltare durabilă este vital pentru progres”, a declarat Eva Müller, director al Direcției FAO pentru politica forestieră și a resurselor silvice, care organizează evenimentul cu sprijinul rețelei de comunicatori forestieri UNECE / FAO.
„Trebuie să ne asigurăm că guvernele, sectorul privat și publicul larg sunt conștienți de numeroasele beneficii aduse de pădurile din regiune, de la furnizarea de resurse de apă dulce și suport în dobândirea veniturilor și a mijloacelor de trai sustenabile până la rolul în atenuarea schimbărilor climatice”, a adăugat Müller.
Jumaev Nurlan Kadyrovich, director adjunct al Agenției de Stat pentru Protecția Mediului și Silvicultură a Republicii Kârgâzstan și Dorjee Kinlay, Reprezentantul FAO în Republica Kârgâză, au deschis atelierul de lucru care se adresează persoanelor responsabile de planificarea și gestionarea comunicării în organizațiile cu profil forestier.
Programul de instruire intensivă de trei zile vine în continuarea primului atelier regional privind comunicarea forestieră pentru țările din regiune, care a avut loc la Sankt Petersburg, Federația Rusă în 2016. Participanții la ediția din 2016 au identificat ca domeniu prioritar de dezvoltare îmbunătățirea abilităților de dezvoltare a strategiilor de comunicare.
Ingwald Gschwandtl, directorul Direcției pentru politica forestieră din cadrul Ministerului Federal al Agriculturii, Pădurilor, Mediului și Gospodăririi Apelor din Austria, și Kai Lintunen, manager de comunicare la Asociația finlandeză a pădurilor – lider și vicepreședinte al rețelei Forest Communicators Network – se vor alătura FAO în calitate de experți, conducând instruirea din Kârgâzstan, unde participanții vor împărtăși exemple de bune practici în domeniul comunicării forestiere.
La atelier participă profesioniști din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan, Italia, Austria, Finlanda și Turcia.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Agenția de Stat din Kârgâzstan pentru Protecția Mediului și Silvicultură și Asociația Kârgâză a Utilizatorilor de Păduri și Terenuri, cu sprijinul financiar din partea Austriei și a Finlandei.
”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…
Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…
O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…
Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…
La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…
Un cont vechi de aproximativ 13 ani al redactorului nostru șef, Fandel Mihai, https://facebook.com/mihai.fandel, a…
Leave a Comment