Republica Moldova

Deputatul Constantin Codreanu:”Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata”

Deputatul Constantin Codreanu:”Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata”

Așteptăm ca Moscova să îi retragă calitatea de reprezentant special al președinției ruse pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene. Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cetăţean al celor două state româneşti, a primit cu satisfacție decizia guvernului de la Chișinău de a-l declara pe vicepremierul Federaţiei Ruse, persona non grata în Republica Moldova.

Decizia a fost luată miercuri, 2 august 2017, în urma solicitării făcute de către ministrul de externe catre executiv, ca urmare a declaraţiilor ofensatoare ale lui Dmitri Rogozin la adresa autorităţilor celor două state, după ce România i-a interzis acestuia survolarea teritoriului său național.

Deputatul Constantin Codreanu:”Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata”

„Salut decizia care a precedat solicitarea adresată în timpul protestului la care am participat în urmă cu câteva zile la Aeroportul Intențional din Chișinău. Poziția luată reprezintă un gest de normalitate la adresa unei persoane care a declarat public faptul că a luptat cu arma în mână în războiul moldo-rus din anul 1992.Ca membru al grupului de prietenie cu Rusia din Camera Deputaților, îmi doresc o relație de parteneriat bazată pe respect reciproc și tocmai de aceea regret enorm faptul că la Moscova Rogozin mai are parte de susținere. În cultura politică rusă, să admiți că faci o greșeală, pare că e considerat un semn de slăbiciune. Așteptăm, pe cale de consecință, o decizie și din partea guvernului rus de retragere a calității lui Rogozin de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene, ca semn de forță și progres al acestui popor”, a fost mesajul transmis de către parlamentarul român.

Dmitri Rogozin, invitat de către președintele Igor Dodon, să participe, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul așa-zisei misiuni de menținere a păcii pe Nistru, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria și să revină în Rusia.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

3 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

3 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

5 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

6 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago