Societate

Scriitorul Alexandru Petria: “În anumite momente tensionate, brusc apar ong-uri sub nume pompoase, majoritatea de care n-a auzit nimeni, și dă-i cu liste de revendicări, și dă-i cu pretenții”

Scriitorul Alexandru Petria: “În anumite momente tensionate, brusc apar ong-uri sub nume pompoase, majoritatea de care n-a auzit nimeni, și dă-i cu liste de revendicări, și dă-i cu pretenții”.

Ele vor să stabilească parcursul zilei, substituindu-se partidelor sau dându-le indicații.

Un om calculat n-are cum să nu-și zică: ”Cine puii mei îs ăștia?”. Ei, aici situația se complică, paleta e largă- de la indivizi fără niciun căpătâi, care n-au muncit niciodată serios în viața lor, și profită de organizații ca să aibă de-o pâine, la diverși ciudați, exaltați ori ”idioți utili”- după formularea lui Lenin, adică oameni de bună-credință, dar manipulabili, până la acoperiți (nu cu pătura sau plapuma!) și agenți ai serviciilor de spionaj străine.

Mizele subterane se regăsesc în spectrul economic, după tentativele de-a domina opinia publică.

Scriitorul Alexandru Petria: “În anumite momente tensionate, brusc apar ong-uri sub nume pompoase, majoritatea de care n-a auzit nimeni, și dă-i cu liste de revendicări, și dă-i cu pretenții”

”Pe cine reprezintă ei?”, n-are cum să nu se întrebe același om calculat. Cum spun americanii- urmărește banii. E simplu, reprezintă interesele celor care-i subvenționează, nimic altceva în substanță, dacă excludem artificiile de derutare, teme-acadele ca să umple și să ocupe cu ceva gurile naivilor.

Ong-urile sunt arme neconvenționale de presiune în jocul politic. Mai periculoase cu cât nu cunoști exact finanțatorii, ce le mișună în spate, ca să le dejoci planurile.

Revoltător, unele primesc și fonduri de la stat, ceea ce înseamnă o subvenționare aberantă și haotică a politicului în afara cadrului partidelor, un aspect trecut cu vederea din cecitate sau din interese obscure de către guverne.

E în atingere intimă cu impostura faptul că ong-urile se umflă în pene sub titulatura de societate civilă. Nu, ele îi reprezintă real pe finanțatori și pe membri, ca persoane fizice. Atât.

Sunt vocali, cu tupeu, dar la o analiză obiectivă se observă că-s o cantitate neglijabilă, nimeni în drum ca pondere în corpul social. Nu-s ce vor să se creadă propagandistic că sunt, n-au sute de mii sau milioane de oameni în spate.

”Ei nu-s proști că forțează nota, proști sunt cei care țin cont serios de cuvântul lor”, n-are cum să nu concluzioneze omul nostru calculat.

Alexandru Petria

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago