Chiar se vrea Facebook un fel de politie a gandirii? Facebook solicita informatii foarte detaliate celor care vor sa publice reclama politica.
In ultimele zile este limpede pentru toata lumea ca reteaua de socializare a inceput o lupta ideologica de proportii, inchizand pagini si conturi ale unor organizatii sau personalitati publice, uneori justificat, alteori sub niste pretexte puerile, asemenea vanatorilor de vrajitoare din evul mediu.
De curand, Facebook a anuntat si cateva masuri controversate, solicitand informatii extrem de detaliate celor care vor sa publice reclama politica pe platforma de socializare.
Reprezentantii retelei de socializare spun ca prin aceste masuri reclamele politice vor fi mai “transparente”, utilizatorii avand ocazia sa vada langa postarile sponsorizate cu scopuri politice si o eticheta pe care va scrie “platit de…”.
Chiar se vrea Facebook un fel de politie a gandirii? Facebook solicita informatii foarte detaliate celor care vor sa publice reclama politica
Canada va fi prima tara in care vor fi incepute testele in curand, urmand ca sistemul sa fie aplicat si in SUA pana in luna noiembrie a anului 2018, iar apoi la nivel global.
Daca reteaua de socializare va mentine acelasi partizanat ideologic cu care ne-a obisnuit pana acum, atunci aceasta masura nu va fi altceva decat inca o unealta de decantare ideologica prin care progresistii sa-si poata identifica si ataca tintele cu mai mult succes.
Cenzura frenetica din ultima vreme inceputa la nivel global de catre Facebook este remarcata si de catre utlizatorii retelei de socializare:
Glasul.info
- 26 Aprilie 1917 – Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare - 26 aprilie 2025
- 25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare - 25 aprilie 2025
- 24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină - 24 aprilie 2025