Societate

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

Intr-un articol in care se straduiesc sa arate cat de mizerabil este atacul celor de la R22 la adresa unor personalitati care se regaseau pe o lista din arhiva fostei securitati comuniste, cei de la cotidianul.ro ajung sa-i ia la ochi si pe “securicii” progresisti de la Ziarul de Iaşi.

Dupa asa zisa dezvaluire a celor de la R22, Ziarul de Iaşi a publicat pe prima sa pagina ca ilustratie pentru lista cu turnatori, o imagine a profesorului Ioan Caproşu, fostul decan al Facultăţii de Istorie. Insa cei de la cotidianul.ro remarca ceva foarte interesant. In vreme ce poza profesorului Ioan Caproşu e pusa cap de afis, nu acelasi lucru se intampla si cu Daniel Condurache, actual prorector al Universităţii „Gh. Asachi“, prezent si el pe o lista similara.

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

“Ce facem cu profesorul Ioan Caproşu, fost decan al Facultăţii de Istorie, a cărui poză a fost pusă de Ziarul de Iaşi pe prima pagină, ca ilustraţie la lista cu „turnători“ ai Securităţii? Ne ducem la uşa lui şi-l stuchim verbal, cum ne îndeamnă, implicit, 22 şi Ziarul de Iaşi?

Ori ne întrebăm întîi dacă avem vreo probă clară a culpei lui?

Ne putem întreba şi altceva: de ce Ziarul de Iaşi nu pune pe prima pagină poza lui Daniel Condurache, actual prorector al Universităţii „Gh. Asachi“, prezent şi el pe o listă asemănătoare? Sau de ce discipolii profesorului Caproşu, ajuns acum la o vîrstă venerabilă, nu ies public, ca să ne spună ce fel de securist era sau nu era bătrînul medievist?

Daniel Condurache nu e acuzat de „turnătorie securistă“, cu poză pe prima pagină a Ziarului de Iaşi, fiindcă e vechi prieten cu Alexandru Lăzescu (GDS, 22 etc.), unul dintre stîlpii gazetei care ni-l oferă drept ţap ispăşitor pe profesorul Caproşu.

Iar acesta nu e susţinut de foştii lui discipolii fiindcă acum nu mai poate oferi doctorate, burse, recomandări etc. Şi fiindcă a fost mereu un colţos nesuferit. Simplu, nu?

Da, democraţia e mai complicată decît dictatura. Fiindcă te obligă să gîndeşti mai mult. Iar becurile lui Pavlov nu fac lumină, ci întuneric. Chiar dacă pe ele scrie 22 sau Ziarul de Iaşi.”, scrie cotidianul.ro

De o buna bucata de vreme, cei de la Ziarul de Iaşi par a fi intr-un soi de intrecere cu USR si cu alte soiuri de progresisti, precum si cu alti “#haştagieni”, mai ales atunci cand vine vorba de atacuri la adresa valorilor conservatoare, la ortodoxie, la nationalism, erijandu-se pe plan local intr-un adevarat far al marxismului cultural, raspandindu-şi “lumina” neomarxismului catre mase.

Nu este sarbatoare creştin ortodoxa mai importanta la care cei de la Ziarul de Iaşi sa nu-şi verse veninul, sau macar sa scuipe putin, sa zgaraie, sa faca ei macar vreo remarca tendentioasa sau sa mai arunce niste invective “voalate” la adresa ortodoxiei, a “habotnicilor ortodocşi”, a familiei traditionale si a retrograzilor care nu vor sa primeasca “lumina” progresismului propovaduita de barzii marxismului cultural de la ZDI.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago