Uniunea Europeana

Unde sunt marii bărbați de stat ai României? Maria Grapini e singura care se ia de piept cu liderii europeni ce privesc România ca pe o țară de mâna a doua?

Unde sunt marii bărbați de stat ai României? Maria Grapini e singura care se ia de piept cu liderii europeni ce privesc România ca pe o țară de mâna a doua?

Ceea ce le părea multora dintre contestatarii săi doar un simplu accident sau un exercițiu de populism în cazul eurodeputatei Maria Grapini, după replica deosebit de dură a acesteia pentru președintele Franței, Emmanuel Macron, iată că se dovedește mai nou a nu fi chiar un simplu accident, ci chiar este urmată o linie politică foarte clară, de apărare a intereselor României în Parlamentul European.

După președintele francez Emmanuel Macron, a venit rândul premierului Belgiei, Charles Michel, de a fi criticat de către eurodeputatul român Maria Grapini. Standardul dublu aplicat României și altor țări din estul și din centrul Europei sub diferite pretexte, a fost reclamat de către Maria Grapini, aceasta dând ca exemplu și neprimirea României în Schengen, cu toate că țara noastră a îndeplinit toate condițiile impuse de UE, specificând că se simte mai în siguranță în România decât în Belgia, o țară afectată masiv în ultima vreme de atentate și violențe.

“În momentul în care domnul președinte Juncker v-a rugat să dați cetățenie cetățenilor britanici, ați răspuns foarte prompt și vă apreciez, că trebuie să gândiți jurisprudența din statul dumneavoastră.

Atunci vă întreb: în Consiliu veți vota acea condiționalitate nouă, legată de statul de drept? Și doi, veți vota tăierea fondurilor la coeziune și la politica agricolă comună?

Domnule prim-ministru, ultima întrebare sună astfel: mă simt mai sigură în țara mea, România, care, din păcate, nu este în Schengen, decât în țara dumneavoastră, în care știți ce s-a întâmplat…

Veți vota intrarea României în Schengen?”, i-a transmis Maria Grapini lui Charles Michel

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

3 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago