Categories: Evenimente

Pe 19 mai se desfășoară Noaptea Muzeelor, un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori

Pe 19 mai se desfășoară Noaptea Muzeelor, un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori

 
O inițiativă generoasă derulată în anul 1997, în Berlin, s-a transformat, de atunci, într-un mare eveniment cultural patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

De mulți ani, și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei și creației. Și în acest an publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente din cele trei locații, dechise în acest moment. Este vorba de expozițiile de arheologie-istorie, artă – cu ultimele completări, ambele găzduite la sediul central, expozițiile dedicate sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii). În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a participa și la vernisarea expoziției temporare intitulată „Podoabe și accesorii vestimentare din Antichitatea târzie”.

Acest eveniment va fi organizat, în colaborare cu muzeele din Iași, Botoșani, Tecuci și Galați, adunând la un loc piese extrem de frumoase și valoroase care vobesc de bunul gust și frumusețea obiectelor din perioada secolelor III – V d.Chr. Menționăm că expoziția va fi găzduită într-un spațiu recent renovat și dotat cu mobilier nou, vernisajul derulându-se începând cu ora 19.45.

Cu prilejul Nopții Muzeelor, la ora 20.30, la Pavilionul expozițional “Marcel Guguianu” publicul meloman este invitat la un recital, de excepție, susținut de violonistul David Marcian, fost dirijor al Filarmonicii din Iași și pianistul german Dietmar Grǟf.

În concert, printre altele, lucrări de J. Brams – Dansuri ungare nr. 2 și 5, C. Porumbescu – Balada, P. Sarasate – Romanza Andalusa etc. Începând cu ora 21,00, publicul interesat va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor pe care le deținem.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente, găzduite în cele trei locații va începe la ora 19,00 și se va încheia la ora 1,00 noaptea.

Așteptăm cu plăcere, ca toți bârlădenii iubitori de frumos, artă, știință și cultură, să ne treacă pragul, în minunata Noapte a Muzeelor.

Intrarea liberă.

Director,
prof. Mircea Mamalaucă

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 minute ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

4 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

4 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

6 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

7 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

2 săptămâni ago