Categories: UDMR

Kelemen Hunor: România nu mai este un elev eminent în drepturile minorităţilor

O declarație ironică a președintelui UDMR Kelemen Hunor, rostită în timpul conferinței internaționale “Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” desfășurate la Balvanyos, face referire la drepturile minorităților naționale din România. 

Kelemen Hunor a declarat că România a fost un „elev eminent” pe parcursul perioadei postdecembriste în ceea ce privește drepturile minorităţilor naţionale pentru a-și atinge scopul de a intra in NATO și în Uniunea Europeană, dar că imediat după ce și-a văzut atinse aceste obiective a devenit un elev „comod”.

Liderul UDMR-ist s-a plâns și de faptul că politicienii europeni nu mai sunt la fel de receptivi cum erau cândva la solicitările comunității maghiare din România, aceștia lăudând situația din România în  problema minorităţilor naţionale și dând ca prim exemplu alegerea ca șef al statului a unui politician de etnie germană.

Nota noastră: într-o țară în care în mod paradoxal s-a acordat atât de multă atenție și grijă pentru a nu fi discriminate minoritățile naționale, tocmai majoritatea română este din ce în ce mai discriminată și mai umilită, mai cu seamă în fiefurile UDMR-iste, acolo unde niște colegi de partid de-ai domnului Kelemen Hunor se cred probabil din nou grofi pe moșii și domenii feudale. Perspectiva aceasta în care România este vazută ca fiind un „elev eminent”, „elev comod” sau ca pe un subiect de dresaj ideologic, nu ne face altceva decât să credem că se intenționează continuarea acestei „tradiții” de discriminare a majorității populației din această țară, aidoma vremurilor în care comunitatea românească, majoritară încă din vremuri imemoriale pe aceste pământuri strămoșești, era abia tolerată de câteva națiuni minoritare privilegiate.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

4 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

5 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

6 zile ago