Categories: Cultural

Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului”

Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului”

Deputatul PSD de Bucureşti Beatrice Tudor şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor afirmă că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a elaborat deja proiectul de Hotărâre care stabileşte măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani care au fost donate de către publicul român pentru sculptura “Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi.

Astfel, citând răspunsul la o interpelare formulată de deputat către Ministerul Culturii, Beatrice Tudor explică şi care sunt paşii ce mai trebuie urmaţi:

“Proiectul de Hotărâre este elaborat de către Ministerul Culturii şi se află în prezent pe circuitul interministerial de avizare. După ce se va parcurge această etapă, el va fi supus adoptării de către Guvernul României, iar după adoptare se vor putea restitui banii în mod efectiv către cei care au donat”.

Beatrice Tudor susţine că Ministerul Culturii a transmis, astfel, o veste bună, afirmând că mulţi români se întrebau ce se va întâmpla cu banii care fuseseră donaţi pentru achiziţionarea de către statul român a “Cuminţeniei Pământului”, proiect pe care l-a declarat drept un uriaş gest de PR al Guvernării Cioloş.

“Guvernarea Cioloş a vrut un proiect uriaş de PR şi l-a găsit tocmai în <>. Proiectul a eşuat lamentabil şi singurii care au avut ceva de câştigat au fost tot tehnocraţii, care ba au lansat o emisiune de obligaţiuni, ba au încercat să-l speculeze electoral, dar totul s-a năruit. Este bine că Ministerul Culturii are pregătite documentele în baza cărora poate să le restituie banii românilor”, a mai declarat deputatul PSD de Bucureşti.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o zi ago

Mihail Neamțu: „Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

2 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

7 zile ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

o săptămână ago

Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic

”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…

2 săptămâni ago

Justiția apără libertatea presei: ISJ Mehedinți obligat să acorde acreditare jurnalistică publicației independente eParadigme

Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…

2 săptămâni ago