Categories: UDMR

Cseke Attila, senator UDMR: “Șeful statului consideră că nu este nevoie de extinderea drepturilor lingvistice a minorităţilor din România şi că drepturile existente ar trebui diminuate”

Cseke Attila, senator UDMR: “Șeful statului consideră că nu este nevoie de extinderea drepturilor lingvistice a minorităţilor din România şi că drepturile existente ar trebui diminuate”

Contestarea la CCR a Codului Administrativ de către președintele României a provocat agitație în rândul membrilor UDMR. Aceștia găsesc ca fiind “inacceptabilă” atitudinea lui Klaus Iohannis, în condiția în care chiar el este reprezentantul unei minorități naționale.

„Din sesizarea CCR formulată de şeful statului reiese că acesta consideră că nu este nevoie de extinderea drepturilor lingvistice a minorităţilor din România şi că drepturile existente ar trebui diminuate. În opinia UDMR, o astfel de atitudine din partea preşedintelui ţării este inacceptabilă”, a transmis Cseke Attila, potrivit MEDIAFAX

În martie 2018, Cseke Attila afirma următoarele:

“Vrem un stat descentralizat și autonomie locală reală – UDMR propune în acest scop modificarea Codului Administrativ în aproximativ 100 de puncte”.

Nota noastră: este limpede așadar că UDMR-iștii au văzut încă de la bun început în noul Cod Administrativ o armă instituțională care să-i ajute să-și vadă cu ochii visul îndeplinit, adică asta ar însemna pentru ei obținerea unei autonomii “reale”, evident, fiind vorba de cea teritorială. De asta au insistat prin șantajul lor să modifice în asemenea hal forma proiectului legislativ, încât forma finală promulgată s-a îndepărtat aproape în totalitate de forma inițiatorului legii. În aceste condiții, nici un parlament normal din lume nu ar fi votat o asemenea formă a proiectului legislativ, care denaturează extrem de mult intențiile inițiatorului legii.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

o zi ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

3 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago