Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică.

Dacă până acum oricine critica directivele comisarilor europeni și pomenea fie măcar și cu jumătate de gură de similaritățile de ordin ideologic și politic dintre acele directive și cele ale comisarilor sovietici din perioada Războiului Rece, era considerat fie adept al teoriilor conspiraționiste, fie numit antioccidental, rusofil, sau cine mai știe ce acuzație de acest tip i se mai aducea, mai nou au ajuns chiar până și britanicii să spună că Uniunea Europeană s-a transformat într-un soi de nouă Uniune Sovietică.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se dezlănțuie la adresa încercării de regim dictatorial a liderilor UE, asemănând politica europeană cu cea a Uniunii Sovietice, numită pentru decenii la rând ca fiind un lagăr al națiunilor. Hunt face o paralelă între lagărul popoarelor reprezentat de Uniunea Sovietică și închisoarea în care vrea să se transforme după același model și Uniunea Europeană:

“Ce s-a întâmplat cu încrederea și idealurile visului european? UE a fost menită să protejeze libertatea, Uniunea Sovietică a împiedicat oamenii să plece… Lecția istoriei este clară: dacă transformați clubul european în închisoare, dorința de a fugi nu se va diminua ci va crește și noi nu vom fi singurul prizonier care să dorească să scape.”

Declarațiile ministrului britanic de Extern, Jeremy Hunt au aprins spiritele atât la nivel european, cât și la nivel intern, în mediul politic britanic, stârnind pe lângă un mic scandal diplomatic și un conflict între taberele pro și anti BREXIT din Marea Britanie.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

23 de ore ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

3 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

4 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

o săptămână ago