Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: „Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”

Autoritățile moldovenești și FAO au implementat cu succes un proiect de patru ani pentru creșterea rezistenței la secetă în rândul fermierilor mici, ajutându-i să adopte tehnologii moderne de irigare și cele mai bune practici în domeniu.

La evenimentul de totalizare al proiectului, care a avut loc astăzi la Chișinău, FAO și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului au reunit mai mulți participanți – inclusiv reprezentanți ai ministerului, ai agențiilor de extensiune și ai organizațiilor fermierilor – pentru a prezenta realizările specifice ale proiectului.

Implementarea proiectului a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de guvernul ungar ca răspuns la creșterea și înrăutățirea frecvenței secetelor, care reprezintă un risc serios pentru sectorul agricol și disponibilitatea apei și care afectează în mod direct securitatea alimentară și economia rurală.

Ungaria consideră Republica Moldova o țară prietenă și sperăm că acest proiect este o dovadă a acestui fapt”, a declarat Aniko Juhász, Secretar de stat adjunct al Ministerului Agriculturii din Ungaria, care a vorbit cu această ocazie. „Suntem încântați că ajutorul ungar a venit într-un moment în care era foarte necesar. Suntem interesați să putem transfera la scară largă cunoștințele pe care le-am acumulat. Credem că există încă o mulțime de oportunități neexploatate în sectorul agricol. Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf.

Guvernul Republicii Moldova, cu ajutorul donatorilor, a reabilitat anterior sistemele centralizate de irigare. Acest lucru a fost subliniat de Iurie Ușurelu, Secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Cu toate acestea, fermierii au avut nevoie de sprijin pentru adoptarea irigației la nivel de fermă și pentru a putea utiliza în mod optim sistemul îmbunătățit”, a spus el. „FAO, ca organizație bazată pe cunoaștere, deține o multitudine de informații și expertiză cu privire la cele mai bune practici pentru irigare fiind astfel foarte bine poziționată pentru a realiza acest proiect și suntem recunoscători pentru rezultatele obținute”.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

21 de ore ago

Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic

”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…

6 zile ago

Justiția apără libertatea presei: ISJ Mehedinți obligat să acorde acreditare jurnalistică publicației independente eParadigme

Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…

o săptămână ago

9 Aprilie 1942 – Horthyștii unguri i-au înjugat pe premilitarii români la grapă și au grăpat cu ei 4 jugăre

O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…

o săptămână ago

Anamaria GAVRILĂ: „Toți cei care sunt împotriva sistemului sunt cenzurați.Conturile lor sunt închise. Postările dispar”

Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…

o săptămână ago

7 Aprilie 1908 – Prigonirea tricolorului românesc. Preot osândit la închisoare pentru tricolorul românesc!

La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…

2 săptămâni ago