Neaprobarea proiectelor legislative cu privire la pedepsirea actelor de antiromânism sau leznațiune încurajează atitudini antiromânești tot mai pe față și tot mai abjecte.
Deși unii dintre politicienii din România au venit de-a lungul timpului cu diverse proiecte pentru implementarea unei legi a antiromânismului, proiectele au picat rând pe rând în Parlamentul României.
Vandalizarea unor monumente sau obiective culturale sau identitare românești dovedesc tocmai contrariul, că este disperată nevoie de o lege împotriva acțiunilor antiromânești. Casa memoriala “Avram Iancu” din Târgu Mureș a fost vandalizată cu mesaje antiromânești vopsite pe zidurile clădirii: ,,Trăiască Ungaria!” sau inscripții defăimătoare la adresa unor martiri ai neamului românesc precum Horea, Cloșca și Crișan, sau împotriva celui mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, Avram Iancu.
Deși au mai fost o dată nedreptățiți și umiliți în istorie,
martirii neamului românesc Horea, Cloșca și Crișan nu-și pot odihni rămășițile lumești nici măcar în zilele noastre, pentru că iată, niște minți înfierbântate încă vor să reducă românii la nivelul de șerbi, iobagi, ființe fără drepturi la viață și demnitate.
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…
Leave a Comment