Am trăit s-o vedem și pe asta: din feblețea fostelor regimuri, atât cel comunist cât și cele postdecembriste, personaje precum Pleșu și Patapievici au ajuns să-și plângă unii altora de milă pe rețelele de socializare, și să se autovictimizeze. Ce noroc pe voi că Zuckerberg-ul vostru v-a dus în sfârșit pe cele mai înalte culmi ale progresului, așa cum erați voi obișnuiți să filozofați în urmă cu doar câteva decenii.
Ce noroc pe voi că vă puteți jelui pe facebook, în văzul întregii lumi, că vă puteți autovictimiza deși n-ați fost nici o clipă victime, nici înainte de lovitura de stat din 1989, nici după aceea, ci ba chiar v-ați cocoțat tot mai sus, ca paduchele în fruntele victimei sale. Nu același noroc l-au avut și adevărații disidenți, poeții și filosofii închisorilor comuniste, care în loc de comfortabilii biți ai internetului, foloseau forme primare de comunicare, precum bătutul cu linguri în țevi, pereți sau în vesela metalică pe care o primeau în închisori…
Iată cum arată cântecul de lebădă al “intelectualilor” progresiști:
„Am pomenit cazul Patapievici. Au reușit să facă din el un personaj pe care unii îl scuipă pe stradă.
Această injecție de răutate face foarte rău. ”, (Andrei Pleșu )
Și apa-i udă… Domnu’ Pleșu, potrivit aceluiași raționament, ar trebui să înțelegem prin analogie că mizeriile pe care le scrie stimabilul Patapievici la adresa poporului român “face foarte bine”!?
“Au fost oamenii aceia care m-au scuipat pe stradă; apoi cei care m-au apostrofat în mulțime, cei care, prin magazine, s-au răstit impersonal la mine, luând oamenii din magazin drept martori; cei care pur și simplu m-au înjurat sau s-au purtat omenește ori socialmente inadmisibil; în fine, cei care, plini de curaj, m-au îmbrâncit când m-au găsit la înghesuială. De pildă, individul care m-a răsturnat pe spate în piață, între tarabe, după ce m-a împins cu o lovitură de placare, în piept, ca la bodicec(…)”, se plânge Patapievici într-un interviu acordat celor de la newsweek.ro, citat de de flux24.ro
Patapievici, Pleșu & comp, își plâng de milă unii altora pe facebook, pentru că-i scuipă și înjură lumea pe stradă. Oare, de ce?
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment