Se anunță noi experimente în învățământul românesc. Ecaterina Andronescu, devenită din nou Ministru al Educaţiei, a anunțat marți că învățământul obligatoriu ar putea fi extins cu încă trei ani, potrivit unui proiect legislativ aflat miercuri la vot decisiv pe ordinea de zi a Senatului.
Potrivit respectivului proiect de lege, ar urma modificarea articolelor 16 și 24 din Legea educației naționale. Legea nr. 1/2011, publicată in Monitorul Oficial nr. 18 din 10.01.2011, consolidată cu modificările și completările ulterioare, care se modifică după cum urmează:
1. Alineatele (1) și (2) ale articolului 16 se modifică și vor avea următorul cuprins:
“Art. 16. – (1) Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.
(2)Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani”
2. Alineatul (1) al articolului 24 se modifică și va avea următorul cuprins:
“Art. 24. – (1) Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.”
Nota noastră: Încântați de pătrunderea masivă a ideologiei neomarxiste în școlile din România, acum vor oare să mărească viteza îndoctrinării și să coboare vârsta de la care încep copiii să fie scoși din sânul familiei și spălați pe creier de la vârste tot mai fragede? Acum aparent inexplicabila numire a Ecaterinei Andronescu din nou la cârma sistemului de educație din România, deși nu mai era tocmai în grațiile coaliției de guvernare, brusc începe să capete anumite explicații.
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Leave a Comment