Joi, 20 iunie 2019, începând cu ora 18:30, pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș „George Topârceanu” a avut loc evenimentul „Frați Români, veniți ACASĂ!” organizat de către Asociația Atitudinea Publică. Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a se crea un mic pol de solidaritate românească: artiști, jurnaliști, preoți, activiști sau oameni simpli, au colaborat împreună și și-au întărit legăturile între ei, în cadrul unui remarcabil exercițiu de promovare a românismului.
„Frați Români, veniți ACASĂ!” a constituit un eveniment susținut joi la Curtea de Argeș, și care aduce un nou suflu al românismului. Pe lângă artiștii care au concertat la acest eveniment: Maria Gheorghiu, Mariana Anghel, Viorel Nicolae POP, au mai fos t invitați pe scena Centrului de Cultura și Arte Curtea de Argeș „George Topârceanu” să ia cuvântul părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), domnul Lucian TODORAN, consultant în resurse umane (Cluj Napoca), domnul Dan TĂNASĂ, jurnalist (Sfântu-Gheorghe), doamna Daniela CIUTĂ, Buletin de Carei (Carei) și domnul Adrian BĂNICĂ, inginer (Bascov).
Fiecare intervenient a vorbit pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș „George Topârceanu” despre experiențele sale și relațiile sale cu cu administrația publică.
Dan Tanasă a vorbit despre procesele în care acesta este implicat cu privire la ilegalitățile care se produc în Harghita și Covasna, a vorbit despre nevoia de implicare a românilor de rând în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.
Doamna Daniela Ciută de la publicația Buletin de Carei a vorbit despre abuzurile instituționale ale administrației locale UDMR împotriva comunității românești și despre încercările ei de a aduce relația cu administrația publică la o stare de normalitate.
Domnul Lucian TODORAN a vorbit despre incovenienţele cauzate de festivalul Untold sau de alte abateri ale administrației locale din Cluj Napoca.
În cadrul evenimentului părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), și-a lansat cărțile „Cum luptau Românii?” (partea I – Cartea, partea II – Dicționarul), râmânâd apoi câteva clipe la o sesiune de acordare de autografe și dedicații celor interesați de cărțile sale.
Evenimentul a fost precedat de un flashmob inedit la Curtea de Argeș: mai mulți artiști au susținut un recital ad-hoc în piața agroalimentară din Curtea de Argeș. În cadrul evenimentului „Frați Români veniți acasă!”, un grup de artiști i-a surprins atât pe comercianți cât și pe clienții pieței cu un miniconcert la fața locului.
”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…
Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…
O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…
Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…
La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…
Un cont vechi de aproximativ 13 ani al redactorului nostru șef, Fandel Mihai, https://facebook.com/mihai.fandel, a…
Leave a Comment