Categories: Polonia

Ce înseamnă o justiție cu adevărat independentă: un tribunal polonez condamnă Facebook pentru cenzură

În Polonia, tribunalul regional din capitala țării i-a interzis companiei Facebook să elimine paginile, grupurile și conturile de utilizatori ele membrului unui ONG polonez intitulat SIN, o organizație neguvernamentală care derulează programe de educație cu privire la consumul de droguri.

Magistrații polonezi au hotărât că Facebook nu poate bloca activitatea acestei organizații neguvernamentale, nici pe Facebook și nici pe Instagram. Până la soluționarea litigiului, ONG-ul polonez va putea să-și desfășoare activitatea fără a sta cu frica în sân că ar putea fi lipsită de posibilitatea de a putea comunica cu abonații paginii organizației. Facebook are posibilitate să facă recurs la Curtea de Apel, însă până la soluționarea litigiului, compania este obligată de instanța poloneză să stocheze toate informațiile din paginile, grupurile și profilele SIN șterse în perioada dintre anii 2018-2019, așa încât dacă ONG-ul polonez va câștiga cazul, acestea să fie restabilite.

Deși la noi în societatea românească de ani buni s-a bătut aproape permanent monedă pe necesitatea unui sistem de justiție independent, în România am reușit din păcate să avem în loc de o justiție independentă și incoruptibilă, o “justiție sălbatică”, implicată în luptele pentru putere politică și economică de pe teritoriul țării noastre,în cârdășie cu serviciile secrete și cu actori externi, din afara țării.

Dacă în Polonia justiția arată că poate interveni și în interesul cetățeanului, la noi justiția a pierdut foarte mult din credibilitate și din prestigiu prin implicarea directă în jocurile murdare politice pentru putere. Asta e diferența dintre o justiție cu adevărat independentă și una care doar vrea să se folosească de pretextul independenței pentru a putea face abuzuri și ilegalități.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago