Până la ziua de 6 iunie 2019 de la Valea Uzului, a mai existat un moment de excelență românească, în vara anului 2018, chiar la București. Pe 29 iulie 2018, peste 2000 de români din toate regiunile țării au mărșăluit kilometri buni prin București pe o ploaie torențială care i-a udat pe mulți dintre ei până la piele, în cadrul unui marș de protest împotriva adoptării Codului Administrativ.
Deși ploaia se întețea și ne umplea încălțările cu apă și ne uda până la piele, numărul participanților la marș nu doar că nu scădea, ci ba chiar dimpotrivă, creștea treptat în timp ce ne îndepărtam spre Cotroceni.
“Pe 29 iulie mii de români din toate colțurile Țării au străbătut printr-o ploaie torențială centrul Bucureștiului pentru a spune un NU hotărât Codului Administrativ.UDMR pune din nou presiune pe statul român făcând planuri concrete pentru autonomia teritorială a unui așa zis ținut secuiesc care ar cuprinde județele Covasna, Harghita si Mureș. In viziunea fortelor maghiare separatiste, linia zonei de autonomie se întinde de fapt până la granița cu Ungaria.”, scria după marșul de la București împotriva adoptării Codului Administrativ, președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu
Nota noastră: E nevoie să vă demonstrați din nou solidaritatea de români, fraților! Fiți români, așa cum ați fost și la Valea Uzului, și veniți alături de noi duminică, 7 iulie 2019, de la ora 17:00, în fața Guvernului, pentru a protesta împotriva adoptării Codului Administrativ. Dacă au putut mărșălui pe o ploaie torențială copiii veniți la București din Harghita și Covasna, putem noi oare sta deoparte, când soarta națiunii este în pericol?
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment