O mișcare politică pentru unitatea românilor din țară și de pretutindeni va fi lansată duminică la București, sub genericul „România Mare în Europa”. Congresul de constituire va avea loc de la ora 13:00, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18). La eveniment vor participa sute de membri fondatori, atât din societatea civilă, cât și din mediul de afaceri.
Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor, editor și antreprenor cultural, Zoe Rădulescu, profesor, fost deținut politic, fiica legendarului lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea, Gogu Puiu, Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportați, Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia, Codin Coman, antreprenor, formator, consultant, Valentin Roman, realizator de filme de documentare, scriitor, Cătălin Mihai, informatician, activist civic, și George Simion, istoric, antreprenor, scriitor vor lua cuvântul la Congresul de constituire a mișcării politice.
Unificarea spirituală și de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele mișcării politice care ulterior se va transforma într-un partid de orientare conservatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, programul detaliat și conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunțate public ulterior.
Valorile pe care se fundamentează mișcarea politică au ca elemente centrale familia, națiunea, credința creștină și libertatea, iar ca principii, „România Mare în Europa” se va axa asupra principiului unionist, al proprietății private, al recursului la tradiție, meritocratic și al spiritului de sacrificiu.
Inițiativa constituirii mișcării politice vine ca urmare a campaniei pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a candidatului independent George Simion.
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Leave a Comment