Manifestare omagială la Iași dedicată lui NICOLAE COSTĂCHESCU, Foto: Facebook / Palatul Culturii din Iași - Complexul Muzeal Național „Moldova"
“Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM NICOLAE COSTĂCHESCU.
Organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale, Colegiul Tehnic „Ion C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 80 de ani de la dispariția din viață a reputatului profesor chimist Nicolae Costăchescu, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.
Programul acestui eveniment va include evocarea personalității profesorului chimist, susținută de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu, Professor Emeritus, Academia de Științe Tehnice din România și vernisajul expoziției „Documente și mărturii biografice și științifice aparținând academicianului Nicolae Costăchescu”, ce va putea fi vizitată până pe 27 octombrie 2019.
Manifestarea comemorativă se va încheia cu un recital muzical susținut de Cvartetul de flaut, compus din prof. Mihaela Popa și prof. Paula Rusu și cele două eleve de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Timeia Lazăr, clasa a XI-a și Ștefana Doroșincă, clasa a X-a, care vor interpreta: Două dansuri (Tanz der Rohrpfeifen și Tanz der Zuckerfee) din suita Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski și Cherry Wood Swing de R. Griffiths, aranjament: David Schorr.
Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături! “
Sursa: Eveniment Facebook
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment