” Meşteri populari din România și Republica Moldova vor fi prezenți pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, în perioada 8 – 10 noiembrie 2019, la cea de-a XII-a ediție a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”.
Evenimentul este organizat de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” – Iaşi și Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași, Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (ASIM), Centrul de Informare Turistică Iași.
Pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat să redescopere, în expoziția cu vânzare, obiecte meşteşugăreşti autentice, realizate de cca. 40 de meşteri populari veniți la Iași din diferite zone etnografice ale țării, cu precădere din Moldova și Republica Moldova.
Sâmbătă, 9 noiembrie, vizitatorii vor putea participa la ateliere de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, ţesături. Atelierele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, iar elevii premiați la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, în cadrul programelor educaționale derulate în parteneriat cu școli și ONG-uri, vor fi prezenți la această ediție, în calitate de ucenici.”
Sursă: Facebook
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment