După eforturi supraomenești de a găsi în afara Careiului o firmă dispusă să se deplaseze la Carei cu oameni și utilaje pentru reabilitarea soclului statuii lui Avram Iancu, mai ales că suma cuprinsă în proiectul de reabilitare nu era una tocmai prea îmbietoare pentru antreprenori, s-a găsit în sfârșit o firmă românească dispusă să înceapă la Carei lucrările de reabilitare la monumentul eroului național Avram Iancu.
Numai că pentru astfel de proiecte identitare românești UDMR-iștii din Carei nu doar că au pus nenumărate bețe în roate, ci au mai făcut și declarații cu iz amenințător: “… să vină cineva care să îndrăznească să-l facă (n.r. reabilitarea soclului statuii lui Avram Iancu din Carei)”, vorbe rostite chiar de către primarul UDMR-ist al Municipiului Carei, Eugen Kovacs, în timpul unei ședințe de consiliu local.
“Astăzi, la sediul Primăriei Carei, la Serviciul Tehnic, Achiziții și Investiții s-a semnat contractul de lucrări dintre Primăria Carei și firma care va executa operațiunile de reabilitare a soclului pe care stă bustul lui Avram Iancu.
Proiectul inițiat de consilierul PNL Ilie Ciută a fost aprobat încă din decembrie 2018. Consilierul Ciută s-a conformat indicațiilor primarului Kovacs de a căuta executant pentru lucrările de reabilitare soclu pe care stă bust Avram Iancu și a găsit o firmă suficient de îndrăzneață pentru a le efectua. (n. r. !??) Dacă vremea va permite vom avea în curând un soclu decent pentru bustul Eroului Național Avram Iancu. Președintele Klaus Iohannis a semnat la data de 16 noiembrie 2016 decretul de promulgare a legii iniţiate în 2014 prin care Avram Iancu este proclamat ”Erou al Naţiunii Române”. “, scrie Buletin de Carei
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment