Avem o populație tot mai bolnavă, mai obeză, și cu obiceiuri alimentare nesănătoase, mai ales după ce au explodat numărul magazinelor stradale de tip fast food, și asta este atât de evident încât n-o mai poate nega nimeni. Nu-i de mirare că din această cauză abundă numărul foarte mare de farmacii, uneori dechise chiar una lângă alta prin marile orașe din România.
“Românii dau peste un miliard de euro pe mâncarea altora. Comerțul extern cu produse agro-alimentare consemnează un deficit de 1,14 miliarde de euro în primele opt luni ale anului, conform unei informări prezentate de Ministerul Agriculturii. “, scrie cotidianul.ro
Într-adevăr, românii aruncă foarte mulți bani pe niște produse alimentare de slabă calitate, nesănătoase, și culmea, în mod paradoxal chiar mai scumpe decât cele vândute în magazinele din țări cu un nivel de trai și o putere de cumpărare cu mult mai dezvoltate decâte cele din România.
Atât români care lucrează prin Cehia, Polonia, Slovacia, cât și prin țări precum Germania sau chiar Marea Britanie, au constatat că în România aceleași produse, vândute de către aceleași magazine, au prețuri mult mai mari și totodată sunt de o calitate mai slabă decât cele vândute în țările din vest.
În timp ce recoltele agricultorilor români se strică pe câmpuri sau sunt achiziționate la niște prețuri de mizerie de către niște samsari tot mai lacomi și mai nerezonabili față de ceea ce presupune munca și demnitatea de producător agricol, noua guvernare vine tocmai cu o nouă măsură în defavoarea producătorilor autohtoni:
“Prăpăd în agricultură. PNL anunță că nu mai susține producătorii autohtoni”, scrie capital.ro
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Leave a Comment