Categories: Societate

Tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale

Joi, 16 ianuarie 2020, a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. 

Opoziția actuală atrage acum atenția cu privire la tăcerea suspectă a societății civile, extrem de vocală pe vremea guvernării PSD la astfel de situații când România intra sub diverse pretexte sub lupa instituțiilor europene sau internaționale.

„Sesizez o tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale”, a declarat deputatul PSD Beatrice Tudor

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, a declarat, că observă o tăcere pe care o consideră “suspectă şi complice” din partea societăţii civile, în ceea ce priveşte activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării legislaţiei electorale la doar câteva luni înaintea scrutinului.

“În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, a apărut informaţia că a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. De atunci şi până acum am observat o tăcere suspectă şi complice a societăţii civile. Un raportor urmează să vină în ţara noastră să evalueze situaţia şi totuşi, toate organizaţiile media şi civice extrem de vocale în cazul OUG 13, de exemplu, tac chitic. Este un dublu standard evident şi ipocrit: când PSD pune nişte legi în acord cu deciziile CCR este subminată democraţia, când PNL modifică legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegeri nu pare să fie nicio problemă”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că solicită public tuturor organizaţiilor non-guvernamentale care s-au pronunţat în cazul OUG 13 să se pronunţe şi în legătură cu decizia guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale.

“Trebuie să avem curajul, odată şi odată, să expunem ipocrizia din spaţiul public românesc, aşa că solicit tuturor ONG-urilor care au avut poziţii publice pe subiectul OUG 13 să se poziţioneze public şi pe ceea ce face acum Guvernul Orban. Altfel, nu avem societate civilă, ci doar societate partizană”, a mai spus Beatrice Tudor.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

7 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago