Categories: Știri

Renaște învăţământul profesional şi tehnic în România? Prima zi din cadrul Campaniei „Meseria face diferenţa!”

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a participat astăzi, 12 februarie 2020, la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brăneşti (judeţul Ilfov), la activitatea de promovare a învăţământului profesional şi tehnic, cu accent pe învăţământul dual, din cadrul campaniei „Meseria face diferenţa!”

Evenimentul a evidențiat oportunităţile pe care le au elevii în cadrul parcurgerii unui traseu profesional. Totodată se remarcă abordarea extrem de aplicată a unităţii de învăţământ care valorizează experienţa elevilor săi şi a partenerilor de practică, operatori economici, în acţiunile de promovare a învăţământului profesional şi tehnic și a celui profesional-dual. Unii dintre elevii acestui liceu au devenit, începând de astăzi, „Ambasadori” ai învăţământului profesional, tehnic şi dual, capabili să convingă viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a s[ aleagă ce este mai bine pentru ei în vederea valorizării abilităţilor şi deprinderilor pe care le au.

Prima zi din cadrul Campaniei „Meseria face diferenţa!”

„Dacă suntem cu toții alături de școală și dacă înțelegem cât de importantă este educația, se pot realiza lucruri frumoase, se poate crea starea de bine în școală. Cu toții ne dorim o Românie modernă. Dar, pentru a avea o Românie modernă, trebuie să avem o Românie educată. Dragii mei, munciți în spiritul educației! Construiți-vă un parcurs educațional în care să arătați că Meseria face diferența!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, în cadrul întâlnirii de azi cu elevii Liceului Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești.

La această activitate au participat și Daniel-Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov și Niculae Cismaru, primarul localității Brăneşti.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează parteneriatul între toți factorii implicați în vederea asigurării condiţiilor optime pentru educație și pregătire profesională a elevilor, în vederea unei inserţii de succes pe piaţa forţei de muncă.  

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.

Campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată ţara până pe data de 11 martie 2020.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

4 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago