Antiromanism

Un deputat român atacat pentru că a vorbit în favoarea protejării și punerii în valoare a cetăților dacice

Deputatul Daniel Gheorghe este atacat de clica antiromânilor cu fobie la tot ce este legat de istoria dacilor.


” După ce acum două săptămâni a fost linșat artistul Tudor Gheorghe pentru motive pe care nici acum nu le înțeleg, acum este atacat deputatul Daniel Gheorghe, pentru motive care mi se par la fel de obscure. Iar între cei care îl linșează îi găsim pe aceiași „progresiști” din gașca Mîndruță et comp.”, scrie activenews.ro


“Cetățile Dacice sunt parte a patrimoniului de civilizație și cultură care definește România și îmbogățește lumea întreagă! Este foarte benefic faptul că Parlamentului României a înțeles a găsi consens sub aspectul apărării și păstrarii mostenirii Daciei strabune din care ne tragem noi, Românii!”, scrie pe facebook deputatul Daniel Gheorghe

Când a izbucnit scandalul mediatic legat de cazul de la Ditrău, chiar ne-am spus atunci că dacă ar fi avut parte și cetățile dacice măcar de 1% din toată atenția acordată acelui caz, atunci am avea deja măcar o cetate dacică amenajată decent în România, poate chiar și o reconstituire la scară reală a unei cetăți dacice. Din păcate, mare parte din istoria dacilor zace încă îngropată, aflată la mila hoților, a vânătorilor de artefacte, sau ascunsă de către niște așa ziși istorici “cu misiune”, cum am auzit că există prin Harghita, Covasna, Mureș, și chiar prin nord vestul României.

Cu ce i-a stârnit deputatul Daniel Gheorghe pe acești neiubitori de daci, alergici la “dacopatie”(n.r. varianta / pretextul lor)? Cu un discurs, cu o pledoarie în sprijinul protejării și a punerii în valoare a cetăților dacice, a căror stare este mai mult decât jalnică:

„Sarmisegetusa reprezintă nu doar o cetate din România, ci reprezintă o parte esențială din patrimoniul mondial al culturii, istoriei și civilizației omenești.

Pentru noi toți, Sarmizegetusa și cetățile dacice din Munții Orăștiei reprezintă legătura noastră cu trecutul străvechi și moștenirea pe care noi o avem în acest pământ în care ne-am născut și din care provenim.

Pentru că, să nu uităm, înainte de orice altceva, suntem daci și în venele multora dintre cei care suntem aici, în acest Parlament, curge sângele geților și dacilor care au trăit acum 2000 de ani și care au creat o mare civilizație a Europei! 

Cred că aici trebuie să existe o conlucrare între autoritățile publice locale și autoritățile guvernamentale și, în viitor, trebuie să avem în vedere inclusiv un program de investiții majore care să ducă la explorarea arheologică a Munților Orăștiei și a cetății de la Grădiștea Muncelului – Sarmizegetusa Regia, în așa măsură încât toate vestigiile civilizației dacice, parte esențială din cultura și spiritualitatea românească, să fie aduse la lumină. 

Noi, astăzi, la Sarmizegetusa am scos la lumină doar incinta sacră. O bună parte din ceea ce a însemnat orașul Sarmizegetusa de pe vremea regelui Decebal încă zace sub pământ și zace acolo, în Munții Orăștiei.

Este foarte important să înțelegem acest lucru și, acolo, în Munții Orăștiei, la Sarmizegetusa, la Blidaru, la Costești, la toate celelalte cetăți din zonă să aibă loc lucrări majore, care să ducă la descoperirea tuturor vestigiilor arheologice fundamentale pentru istoria noastră și pentru istoria omenirii. 

Așadar, să nu mai lăsăm hoții de comori și să nu mai lăsăm tâlharii să devasteze Sarmizegetusa, ci să facem din Sarmizegetusa un reper a ceea ce reprezintă identitatea națională românească!”, a declarat deputatul Daniel Gheorghe, în Camerei Deputaților

Antiromânismul devine culmea, chiar în România(!?), tot mai mizerabil pe zi ce trece. Deși nu-ți trebuie facultate de istorie pentru a vedea și a constata cu ochiul liber cum ne batem joc de un potențial arheologic de o valoare istorică rară, de cetățile și siturile dacice lăsate în paragină, lăsate pradă hoților de comori, există de ani buni o clică antiromânească în România, mai ales în mediile snobismului “culturnic”, cu o puternică fobie la orice propoziție care conține cuvinte precum: dac, Dacia, geto-daci, cetăți dacice, vestigii arheologice de origine geto-dacă.

E drept că există în ultima vreme, cel puțin în mediul virtual, și câteva personaje care aberează cu teorii fanteziste legate de istoria dacilor, nesusținute deloc de izvoare sau argumente raționale, însă acesta nu este un motiv pentru a-ți bate joc de cetățile dacice, de multă istorie care zace încă îngropată din cauza lipsei de implicare a autorităților din ultimele trei decenii.

Dacă azi cunoaștem încă atât de puțin despre daci, asta e și din vina celor care în ultimii 30 de ani aproape că n-au mai adaugat deloc niște file importante legate de istoria geto-dacilor.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

4 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago