Societate

Proiect de adăpost antiavort la Iași: într-o lume care încurajează avortul, un ieșean vrea să protejeze dreptul la viață

La începutul lunii februarie a.c., pașii ne-au purtat către Târgu Mureș, pentru a ne întâlni cu românii de acolo și pentru a vedea și asculta situația de la fața locului, cu toate neajunsurile și problemele cotidiene ale acelei zone. Spre deosebire de Harghita și Covasna, atmosfera de la Târgu Mureș ni s-a părut ceva mai respirabilă pentru românism, pentru identitatea culturală și spirituală a românilor de acolo.

Nu știm cum le rânduiește Dumnezeu, dar voia sa a fost să ne scoată în cale un domn cu o inițiativă inedită. Auzind discuțiile dintre noi din autocarul spre Iași și descoperind că din grup face parte și un jurnalist, acel domn ne-a abordat cu un proiect cu adevărat interesant: un adăpost antiavort, unde tinerele care sunt forțate de familie, de alte persoane, sau de anumite împrejurări să avorteze, dar care ar vrea să-și păstreze totuși copilul, s-o poată face într-un refugiu construit special pentru așa ceva.

Domnul respectiv s-a recomandat, ne-a spus că se numește Prisăcaru Petru, și că-și dorește cu ardoare să vadă pusă piatra de temelie pentru acest proiect. Ne-a mărturist că dacă nu este în stare să finalizeze acest proiect în timpul vieții sale, își manifestă încrederea că acesta va fi dus la bun sfârșit de către fiul său, care să-i continuie lucrarea.

Ne-a povestit de reticența de care s-a ciocnit la nenumărate instituții ale statului atunci când le-a prezentat inițiativa sa, lovindu-se aproape peste tot de uși și inimi închise. Și totuși cineva se pare că și-a aplecat urechea la spusele sale, pentru că i s-a pus la dispoziție o suprafața de teren în Iași pe care să poată fi construit acest adăpost antiavort, acest refugiu pentru tinerele care vor să-și păstreze copiii, să-și poată duce sarcina la bun sfârșit.

Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort

Am hotărât cu domnul Petru Prisăcaru să avem mai întâi niște discuții preliminare despre proiectul său, iar la a doua întâlnire deja ne-a dus să vedem suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort, discuție la care a participat și un reprezentant al Asociației Comunitatea Identitară Iași.

Oricine este interesat de acest proiect și vrea să ia legătura cu domnul Petru Prisăcaru pentru a afla detalii suplimentare, o poate face la numărul de telefon 0787521137, număr de telefon pe care domnul Prisăcaru ne-a permis să-l facem public tocmai pentru acest scop.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

4 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

4 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago