FAO și Ministrul Agriculturii din RM au discutat despre provocările COVID-19 asupra agriculturii și alimentației

Reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle și Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, au discutat în cadrul unui dialog on-line, necesitățile actuale ale sectorului agricol și alimentar din Moldova pentru a depăși efectele negative ale pandemiei COVID-19. Discuția generală s-a concentrat pe eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură.

Principalul subiect abordat a vizat impactul social economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din Republica Moldova, în special din mediul rural.

Alte aspecte importante ale discuției s-au axat pe situația dificilă a fermierilor mici, care întâmpină probleme în comercializarea producției și situația din sectorul vitivinicol din cauza perturbărilor în comerț și consum.

În contextul provocărilor multiple pentru agricultura și securitatea alimentară din țară, FAO a anunțat că va întreprinde mai multe măsuri de asistență pentru Republica Moldova.

FAO și-a exprimat disponibilitatea de a susține MADRM în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație precum și mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

De asemenea, vor fi estimate efectele lipsei de precipitații asupra roadei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei roada de cereale ar putea fi compromisă până la 40-50%.

La final de dialog, s-a decis organizarea unei videoconferințe cu miniștrii agriculturii țărilor vecine pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune. Conferința on-line va fi facilitată de oficiul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago