131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu marcați la Iași prin mai multe manifestări de comemorare

Luni, 15 iunie a.c., atât municipalitatea ieșeană cât și unele dintre partidele locale, vor organiza manifestări de comemorare la împlinirea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.

Dacă Primăria Municipiului Iași îi invită pe ieșeni să participe la comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu de la ora 12:00 în Parcul Copou în fața teiului eminescian, de la ora 16:00, în același loc, invitația este repetată și de către reprezentanții Partidului Neamul Românesc, Organizația Județeană Iași.

“Vă invităm să participați la comemorarea a 131 de ani de la trecerea la cele veșnice a Poetului Național Mihai Eminescu. Evenimentul se va desfășura la data de 15 Iunie, în Parcul Copou în fața teiului eminescian, la ora 12.00.

Din program:
– depunere de coroane la bustul poetului;
– spectacol de muzică și poezie;
Vor participa poeții: Radu Andriescu, Gabriela Chiran, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru, Horia Zilieru.

Momentele muzicale vor fi susținute de artiștii Adi Bezna și Cezar Popescu, iar recitalurile de poezie de actorii Laura Bilic și George Marici.
Moderatorul evenimentului este Adi Cristi.

Publicul participant este rugat să respecte regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu.”, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Iași

Și Partidul Neamul Românesc Iași va participa în acest an la comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. La bustul lui Mihai Eminescu din Copou, de la ora 16:00, reprezentanții filialei Iași a Partidului Neamul Românesc vor comemora și ei “luceafărul nepereche al poeziei românești”.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

3 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

4 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

5 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago