Râuri de lacrimi iredentiste s-au revărsat azi dinspre portalul antiromânesc Transylvania Now: Facebook nu mai acceptă maghiarizarea numelor orașelor din România. Până de curând, spațiul virtual era atât de tare inundat de denumirile în maghiară ale unor orașe din Transilvania, încât vechile denumiri românești, cele oficiale și recunoscute de către statul român, aproape că nici nu mai erau deloc folosite în mod uzual în zonele respective.
“Facebook elimină opțiunea de a afișa numele orașului în maghiară”, scrie cu lacrimi fierbinți portalul filomaghiar Transylvania Now
Potrivit aceluiași portal maghiar, un grup de unguri (n.r. de pe un grup închis) și-au manifestat indignarea cu privire la faptul că facebook nu mai oferă posibilitatea “de a afișa numele orașului natal” decât doar în limba oficială a statului român, respectiv în limba română. Ptiuuuuu, drace!! S-a dus naibii o bună parte din munca de maghiarizare depusă ani buni pe facebook!
Înainte de această decizie a celor de la facebook, utilizatorii platformei de socializare puteau afișa numele maghiar Marosvásárhely în locul numelui român Târgu Mureș, un nume românesc, care, nu-i așa, lor le pute de peste o sută de ani!? Ghinion!
“Am testat și noi înșine și am găsit aceeași problemă: în loc să oferim opțiunea de afișare a Marosvásárhely, serviciul de localizare Facebook recunoaște numele maghiar al orașului și oferă apoi numele românesc ca singura opțiune pentru a selecta ca orașul natal sau orașul curent.”, se miorlăie și cei de la Transylvania Now
Miorlăiala iredentistă a celor de la respectivul portal filomaghiar, cu puternice accente antiromânești, continuă frenetic, propagandiștii portalului plângându-se că această schimbare a avut loc “peste noapte”, fără să țină cont de visurile lor umede despre Ungaria Mare…. Pfff…. Vai, ce jale! Vai, ce bocete! De ți se scutură…izmenele… Mda…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Leave a Comment