O stradă abia dată în folosință cedează rapid la Tomești, dovadă stând pozele făcute de către locuitorii care ne arată hăul care se cască amenințător, atât pentru mașini cât și pentru pietoni deopotrivă, pe strada Nucilor.
“Nu-i prima dată când cedează această stradă. Poate că nu-i de proastă calitate, dar o fi cedând din cauza emoțiilor. Pe afară vopsim gradul, iar înăuntru-i leopardul!”, ne spune cu ironie Gabriel Apreutesei, candidatul din acest an la primăria comunei Tomești
Multe dintre proiectele din ultimii ani legate de infrastructura publică din Tomești, parcări, parcuri și străzi, realizate de către primarul actual, au cedat câteodată chiar și după primele zile de la darea lor în folosință, ne spune Gabriel Apreutesei.
Toți cei care privesc “minunile inginerești” de la Tomești, se întreabă pe bună dreptate ce cauze sau motive sinistre se ascund în spatele acestor lucrări de mântuială, dar prin intermediul cărora s-au îngropat o mulțime de bani publici.
Primul lucru care stă pe buzele locuitorilor din Tomești de cele mai multe ori este suspiciunea de corupție: de ce apar gropi cât casa de mari în străzile proaspăt inaugurate, de ce se macină asfaltul de pe marginea drumurilor și de ce asfaltul este atât de subțire și de atât de proastă calitate, de ce parcările pavate arată de parcă ar sta să iasă cineva care își doarme somnul de veci sub ele, ca în filmele cu zombie? De ce, de ce, și sunt prea mulți acești “de ce” din păcate la Tomești…
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment