libris.ro
Categories: FAO

Atelierul FAO contribuie la înțelegerea și elaborarea unor politici agricole mai bune în țările post-sovietice

 Înțelegerea mai bună a distorsiunilor politicilor agricole constituie obiectivul Atelierului organizat de FAO pentru participanți din opt țări post-sovietice. Evenimentul va suplini golul informațional existent oferind o platformă pentru prezentarea și discutarea constatărilor preliminare ale unui viitor studiu privind monitorizarea cantitativă a politicilor agricole. Odată publicate, aceste informații vor avea un rol de orientare pe termen lung pentru factorii de decizie, experții în politici comerciale și agricole precum și reprezentanții  mediului academic.

Politicile agricole, de piață și comerciale corect elaborate pot avea un efect pozitiv asupra comerțului, veniturilor fermierilor și prețurilor la alimente la nivel național și internațional. Oricum, pînă recent, lipsea o imagine de ansamblu comparabilă și continuă a factorilor care distorsionează politicile agricole din țările post-sovietice, cu excepția Kazahstanului, Federației Ruse și Ucrainei.

Datele de referință au fost disponible pentru FAO, întrucât Organizația monitorizează evoluțiile politicilor agricole și comerciale din aceste țări prin realizarea unor analize anuale începând cu 2014, care au fost utilizate în pregătirea unui studiu în cooperare cu Institutul Agricol al Sloveniei.

Recentul studiu va conține informații privind Ratele Nominale de Protecție, care măsoară efectul politicilor agricole asupra prețului de piață al mărfurilor, precum și estimări ale transferurilor bugetare și altor măsuri de sprijin, care se referă la mărfurile agricole cheie selectate pentru perioada 2005–2018/19.

“Există un interes evident al guvernelor respective pentru continuarea monitorizării cantitative a politicilor în vederea sprijinirii proceselor de luare a deciziilor bazate pe dovezi la nivel de țară”, a declarat Iryna Kobuta, economistă, Departamentul de Piețe și Comerț al FAO. „Prin urmare, FAO a decis să continue activitățile în scopul instituționalizării monitorizării politicii agricole în regiune. Evenimentul online cu o durată de două zile se încadrează în acest obiectiv. ”

Țările monitorizate includ Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan.

În cadrul Atelierului, reprezentanții celor opt țări se vor familiariza detaliat cu indicatorii relevanți de monitorizare a politicilor, precum și rezultatele pe țară ale distorsionării prețurilor agricole și transferurilor bugetare.

Evenimentul face parte din eforturile FAO la nivel regional de sprijinire a țărilor membre în îmbunătățirea cadrului de politici privind comerțul agroalimentar pentru întreprinderile agricole mici și mijlocii.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

În România românii cer în stradă dreptul la învățământ în Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe

În România lucrurile au scăpat total de sub control. Românii nu mai sunt cei care …

5 zile ago

17 Mai 1876 – Hristo Botev și cetnicii lui pleacă din București spre Giurgiu pentru a reîncepe răscoala înăbușită între timp de turci

Hristo Botev ( Христо Ботев) a fost un poet și revoluționar bulgar. Începând cu anul…

2 săptămâni ago

17 Mai 1653 – Are loc Bătălia de la Finta, între armata moldoveană condusă de Vasile Lupu şi cea munteană, condusă de Matei Basarab

La 17 mai 1653 are loc Bătălia de la Finta, între armata moldoveană condusă de…

2 săptămâni ago

17 Mai 1882 – Ceremonia predării steagului lui Tudor Vladimirescu păstrat cu sfințenie de căpitanul artileriei lui Tudor

La 17 mai 1882 (n.r. pe stil vechi) a avut loc ceremonia de predare a…

2 săptămâni ago

Veneția

Voi dezveli un tablou cu stimă de sine Cântecul și arta să-i faci prieteni cu…

2 săptămâni ago

Comemorarea studenților, elevilor și luptătorilor anticomuniști arestați în noaptea de 14 spre 15 mai 1948

Liga Studenților organizează miercuri, 14 mai, de la ora 19:00, la sediul fostei Securități din…

2 săptămâni ago