Pelerinaj sau stare de asediu? Așa a arătat azi Iașul prin “grija” autorităților… Țarcuri metalice întâlnite la tot pasul de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare din Iași. Nici măcar parcurile n-au scăpat de aceste oribile țarcuri metalice. Când folosești țarcuri ca pentru animale pentru a ține oamenii la distanță este foarte clar că n-a fost luat nici măcar o clipă în calcul dialogul.
Într-un final, jandarmii au cedat și au lăsat să treacă pe la Sfânta Parascheva și pelerinii veniți de prin alte județe din țară, după câteva ore de protest și de negocieri.
Abuzul autorităților a dat apă la moară ca pe lângă protestatarii legitimi să se infiltreze și agitatori care nu aveau nici o treabă cu ortodoxia sau în unele cazuri chiar cu românismul. Prezența unor astfel de specimene te face imediat să te întrebi dacă nu cumva agitatorii făceau parte tot din diversiunea pregătită de către sistemul corupt, ca nu cumva să fie parte tot dintr-o aripă securistică, hotărâtă să caute un pretext de represiune împotriva protestatarilor legitimi…
Azi, mai mult ca oricând la Iași în fața mitropoliei, jandarmii și alte forțe de ordine în civil au jucat la intimidare, plimbându-se printre oameni și filmându-i de foarte aproape, bâgându-le efectiv obiectivele camerelor și telefoanelor în față. Avem de-a face deja cu o luptă psihologică îndreptată împotriva credincioșilor ortodocși.
De la începutul acestei pandemii, nici o altă categorie nu a mai fost atât de tare prigonită de către autorități cu amenzi, cu restricții, cu fel și fel de aberații și abuzuri instituționale, decât credincioșii de rit ortodox. Li s-a interzis Paștele, slujbele în biserici, li s-au interzis pelerinajele, li s-au interzis ritualurile, apropierea de Dumnezeu, de cimitir, au fost îndepărtați cu forța de reperele lor spirituale.
Cât va mai continua oare acest asediu, acest adevărat asalt anticreștin împotriva ortodoxiei?
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
Leave a Comment