Categories: Cultural

Invitație la lectură: “Educatori creștini ai neamului românesc”- Pr. Mihail Bulacu

Absolvent de seamă al Seminarului Teologic “Sf. Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, părintele Mihail Bulacu a fost unul dintre cei mai de seamă cateheţi şi pedagogi români, preocupat atât de educaţia religioasă cât şi de problemele pedagogiei.

A fost unul dintre profesorii și pedagogii de valoare ai secolului al XX-lea care au acordat importanță deosebită relației dintre catehetică, omiletică și pedagogie, subliniind strânsa lor legatură în misiunea învățătorească. Părintele a fost și a rămas, deocamdată, cel mai prolific publicist român din domeniul Cateheticii.

Lucrarea “Educatori creștini ai neamului românesc”, scrisă de Pr. Mihail Bulacu, este o mică împărțită în cinci capitole, după cele cinci personalități pe care autorul le supune analizei: Gheorghe Lazăr, Ion Heliade-Rădulescu, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuță și George Coșbuc.

De remarcat este faptul că fiecare capitol are un titlu sugestiv, menit să pună în lumină relevanța personălității respective pentru subiectul abordat. Cartea părintelui profesor se remarcă printr-un stil viu și cursiv, care face lectura ușoară și plăcută, dar și prin faptul că pune la dispoziția cititorilor români principiile pedagogice ale unor nume importante din istoria neamului românesc.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

4 zile ago