În luna iulie anul 2012, Crin Antonescu a preluat mandatul de presedinte interimar al României, după ce magistratii CCR au decis că a fost respectată procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. La acea dată, Crin Antonescu era președintele Senatului. Potrivit Constituției României, președintele Senatului preia mandatul de președinte al României în anumite situații, conform articolului 98.
ARTICOLUL 98
Interimatul funcţiei
(1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.
(2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale.
În timp ce noii parlamentari și politicienii se zbat pentru șefia Camerei Deputaților și a Guvernului, prea puțin se vorbește despre cine dorește să ajungă președinte al Senatului mai ales în condițiile în care se vehiculează tot mai des propunerea de suspendare a președintelui Iohannis.
e pare că ONG-ul UDMR joacă pe degete partidele românești din moment ce acestea nu se luptă pentru șefia Senatului. Nimeni nu suflă niciun cuvânt despre faptul că în perioada cât Ministerul Culturii a fost condus de un reprezentant al ONG-ului UDMR, care deținea și funcția de vicepremier, banii culturii române au fost dirijați către comunitatea maghiară (aici)
Spre exemplu pentru monumentele aparținând minorității maghiare s-au alocat 7 milioane de lei în perioada respectivă. Pentru complexul Sarmisegetusa Regia, obiectiv de patrimoniu UNESCO de importanță mondială, au fost alocați 90 000 lei. Aici se termină lecția de toleranță, respect reciproc, civilizație și bună înțelegere pe care se tot chinuie să ne-o servească propagandiștii UDMR.
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
View Comments