Știri

Hărnicia și lenea, Patriotismul și delăsarea: de ce n-au fost prezenți anumiți parlamentari ieșeni la manifestările de pe 24 ianuarie?

Hora Unirii a fost jucată la Iași în ciuda faptului că oficialitățile și-ar fi dorit ca această sărbătoare națională să rămână una ștearsă, fadă, fără sare și piper, fără simțire, fără o adevărată Unire a Românilor. ( vezi VIDEO)

Deși au crezut că anul acesta vor avea parte de niște manifestări într-un cadru restrâns, oficialitățile au avut parte de câteva surprize la care nu s-au așteptat. În primul rând participarea a fost una peste toate așteptările, chiar și pentru ieșenii uimiți de câtă lume a putut să vină de prin toate județele țării. O adevărată UNIRE la nivel simbolic.

Dintre toți politicienii prezenți, doar senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a rămas și s-a prins în Hora Unirii cu oameni simpli, nu cum fac ceilalți politicieni ipocriți, demagogi, care se prind de mână cu “folcloriști” cu grade, tocmiți să joace de la an la an în cadrul unui spectacol tot mai grotesc, care îmbracă niște forme tot mai vomitive, în timp ce ieșenii sunt ținuți după gratii metalice să privească o clasă politică care se afișează în toată ipocrizia și demagogia ei.

Anul trecut, orașul Iași a fost împânzit de 24 ianuarie de kilometri întregi de țarcuri metalice de genul celor folosite pentru mânarea turmelor de vaci către adăposturi, locurile de păscut sau către abatoare.

Foto: 24 Ianuarie 2020, Piața Unirii din Iași confiscată de securimea și aplaudacii lui Iohannis
Foto: 24 Ianuarie 2020, Piața Unirii din Iași confiscată de securimea și aplaudacii lui Iohannis
Foto: 24 Ianuarie 2020, Piața Unirii din Iași confiscată de securimea și aplaudacii lui Iohannis

Hărnicia și lenea, Patriotismul și delăsarea: de ce n-au fost prezenți anumiți parlamentari ieșeni la manifestările de pe 24 ianuarie? Unde erau “USR-iștii de frunte”? Unde erau chiar și liderii locali ai unor partide care se consideră antisistem?

Spre rușinea unor politicieni ieșeni care nu conștientizează importanța zilei de 24 ianuarie și nu onorează an de an cu prezența la manifestările dedicate acestui eveniment istoric care a însemnat practic nașterea României la Iași, locul unde s-au pus bazele statului român modern, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a făcut un efort fizic imens, parcurgând sute de kilometri, cu puține ore de somn, cu copilul după ea, doar ca să poată lua parte la manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie la Iași.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă le-a reamintit românilor ce înseamnă cu adevărat un reprezentant al poporului, un parlamentar, fix așa cum o făcea cândva artizanul Unirii Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza, care bătea piețele și târgurile pentru a lua pulsul vieții adevărate, direct de la talpa țării.

Dintre politicienii prezenți în Piața Unirii din Iași, doar senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a lăsat îmbrățișată, sărutată, de mulțimile de oameni care curgeau către ea precum afluenții unor ape curgătoare se varsă în mare. Senatoarea a ascultat doleanțele a zeci și zeci de persoane, s-a îmbrățișat cu unii dintre ei, a făcut poze, a ascultat mărturii despre crunte abuzuri și încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

4 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

4 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago