Comunitatea Identitară Iași a onorat ziua de naștere a lui Ion Creangă la Bojdeuca din Țicău

Luni, 01 Martie 2021, membrii Comunității Identitare Iași au mers la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău pentru a onora ziua de naștere a marelui povestitor român.

Aproape de ceasul amiezii, câțiva reprezentanți ai Comunității Identitare Iași s-au întâlnit pe Strada Simion Bărnuţiu nr. 4 pentru a marca acest moment special din viața culturală a dulcelui Târg al Ieșilor.

Cartierul Țicău din Iași a suferit multe schimbări de pe vremea marelui povestitor Ion Creangă, însă prima casă memorială din România, Bojdeuca lui Ion Creangă, rămâne în continuare o atracție irezistibilă.

Așteptând în fața casei memoriale venirea celorlalți membri din Comunitatea Identitară Iași, am fost martorii vizitei unei familii din Galați, venită special de 1 Martie pentru a vedea Bojdeuca tocmai de ziua de naștere a lui Ion Creangă.

La scurtă vreme după plecarea familiei din Galați, a poposit o echipă a TVR pentru a capta câteva secvențe video, probabil pentru vreun reportaj sau pentru vreo scurtă pastilă culturală care să marcheze ziua de naștere a marelui povestitor român.

Bojdeuca lui Ion Creangă

“1 Martie, ziua de naștere a celui mai mare povestitor pe care l-au dat plaiurile Moldovei: Ion Creangă, prieten de suflet și sfetnic de nădejde pentru Luceafărul poeziei românești, marele poet Mihai Eminescu.

Am poposit anume azi la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, pentru a contempla unul din locurile unde a trăit și a creat pentru Neamul Românesc o operă încă inegalabilă în literatura română. Creangă a fost și rămâne unic prin ceea ce adus în literatura română și prin curentul cultural pe care l-a lansat în niște vremuri poate chiar mai tulburi decât cele de azi.”, a scris pe facebook Fandel Mihai, redactorul șef al publicației Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago