Avem două ansambluri folclorice româneşti care participă la festivalul internațional „Întâlniri Bucovinene” de la Cernăuţi!

Ansamblurile folclorice româneşti „Flori din Bucovina” și „Piatra Șoimului” participă la Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc la Cernăuţi în perioada 21 – 22 august 2021, informează BucPress.

Printre participanți se vor numără ansambluri folclorice din Polonia (Stanowinie și Juterzenka), precum și peste 30 de ansambluri folclorice din regiunea Cernăuți.

Evenimentul ajuns la cea de-a 22-a ediţie este unic în Europa şi este organizat de Administrația regională de stat Cernăuți, Consiliul municipal Cernăuți și Centrul bucovinean de cultură și artă Cernăuți.

Deschiderea oficială are loc sâmbătă, la ora 15:00, în faţa Primăriei din Cernăuţi, iar până la ora 17:30 evenimentul se desfășoară pe strada pietonală Olga Kobîleanska.

Festivalul va continua în Parcul pentru cultură și agrement „Taras Șevcenko”, unde are loc spectacolul „Te iubesc Bucovina, iubesc oamenii tăi”, cu începere de la ora 19:00 și se va termina la ora 22:00.

A doua zi, ansamblurile populare din Polonia, în mod special formația „Stanowinie”, vor oferi un concert în satul Crăsnișoara Veche, comuna Crasna.

„Flori din Bucovina”, „Piatra Șoimului” și „Juterzenka” vor evolua pe scena Festivalului „Cântă, familie!” din Lujani, comuna Mămăiești, apoi vor concerta în comuna Nepolocăuți, transmite Basilica.

Programul integral, aici.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o oră ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago