ISRAEL -- UE si SUA nu recunosc o parte a actualului teritoriu al Israelului
Viața pe acest continent are o vechime foarte mare. Aici s-au dezvoltat multe principii, unele folositoare, altele nu. Numai că ostilitatea, bunătatea și iubirea aproapelui a fost pusă de multe ori sub semnul întrebării.
Pe acest continent poți găsi oameni bogați și oameni săraci. Cei bogați nu-i înțeleg pe cei săraci, la fel nici cei săraci pe cei bogați. Cu toții caută răspunsuri la aceste întrebări: de ce bogații sunt bogați și de ce săracii sunt săraci? Judecându-se reciproc unii pe alții.
Bogații spun despre cei săraci că sunt săraci, din cauza faptului că sunt: leneși, puturoși și fără inițiativă. Săracii spun despre cei bogați că sunt: mândri, lacomi, hoți și fără inimă.
În aceste condiții, Dumnezeu nu a putut să le dea o învățătură despre smerenie. De aceea nu a dorit să Se nască pe acest bătrân continent.
Chiar dacă unii doresc să spună că Hristos trebuia să Se nască din seminția lui David, este foarte adevărat, dar Dumnezeu nu este legat de o seminție sau de un loc anume.
Acest lucru ni-l arată chiar profetul Isaia în cap. 66 v. 1: ,,Cerul este scaunul Meu și pământul așternut picioarelor mele…”.
Bătrânul continent, care la început s-a numit Pangeea, a avut de înfruntat multe cataclisme naturale, împărțindu-se în mai multe continente.
Aici nu doresc să fac o analiză a locului unde Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu a dorit să pregătească omenirea, pământul întreg, să Se nască. Ci doresc să arăt: chiar dacă Hristos nu S-a născut pe acest continent, Europa întreagă și toate celelalte state ale lumii Îl recunosc ca Împărat al cerului și Răscumpărătorul nostru.
Dacă cu toții am zice precum a spus Sf. Ap. Pavel: ,,M-am răstignit împreună cu Hristos și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața mea de acum, în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.” (Galateni cap. 2, v. 20)
Totul va fi bine pe acest bătrân continent. Doamne ajută!
Preot Ion Vlădoescu
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment