O activitate metodică de excepție a profesorilor de istorie din Gorj susținută la Peștișani!

CERCUL METODOC AL PROFESORILOR DE ISTORIE – LICEU, a avut loc astăzi, 16. XI. 2022, la Liceul Tehnologic “C-tin Brâncuși” din Peștișani. Adevărate lecții de istorie au fost susținute de mai mulți profesori cu o bogată activitate de cercetare în domeniul istoriei locale. Amintim printre ei pe Prof. Gabriel Sarcină, gazda evenimentului, Inspector Școlar General, Prof. dr. Marcela Mrejeru, Inspector superior SJAN Gorj, Ion Hobeanu, Vicepreședinte Societatea de Științe Istorice din România, Prof dr. Dorina Nihifor și Prof. Claudiu Mărăcine. În încheiere, celebrul blogger, Jean Țîrlea, un înflăcărat pasionat de istorie locală, a prezentat într-o manieră literar-istorică“Fotografii vechi, crîmpie de istorie și parfum de epocă – Tîrgu Jiu de odinioară” .

Prin urmare, lecțiile clasice nu mai sunt de mulți ani în atenția majorității personalului didactic o preocupare majoră, semn că este un prilej pentru fiecare profesor să demonstreze că are și alte tipuri de competențe precum: culturale interdisciplinare, managerial-organizatorice, editoriale și bineînțeles științifice. După atâția ani de pedagogie comunistă și neo-marxistă, putem spune că avem șanse majore care educația Gorjului să acceadă la valorile democratice de diversificare a activităților educaționale din care fiecare profesor poate învăța ceva de la colegii lui, fără a insista pe șabloanele fostei pedagogii de rutină, impusă de vechile regimuri politice.

Pe această cale, transmitem din partea redacției noastre, tuturor organizatorilor acestui mare eveniment și invitaților prezenți, sincere felicitări!

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

25 de minute ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago