Buciumul
Părintele Emanuel Ganciu a plecat la cele veșnice, miercuri seara, după o lungă suferință. Acesta a trecut prin necazuri în ultimii doi ani, pe care le-a înfruntat cu demnitate: mai întâi, i-a luat foc casa în 2020. Ulterior, a descoperit că suferă de o boală nemiloasă, relatează R3media.
Pasionat de istorie, lingvistică și antropologie, părintele Ganciu a fost un mare iubitor al poporului român, pentru care a luptat cu fiecare fibră.
El a fost unul dintre preoții care au protestat, în ultimii doi ani, împotriva măsurilor impuse de autorități. De asemenea, părintele Ganciu a redactat o scrisoare deschisă adresată Patriarhului Daniel pe tema neimplicării României în războiul din Ucraina, informează aceiași sursă.
Potrivit Active News, părintele Emanuel Ganciu a povestit cum a trecut noaptea lui 21 decembrie 1989, cu 33 de ani în urmă. A văzut răniți și morți și el însuși era să fie împușcat de la distanța mică de un ofițer al regimului comunist. A ajuns noaptea acasa cu urme de lacrimi pe obraz. Lacrimile îi lasaseră dâre de lumină pe obrajii plini de urme de fum de la gazele lacrimogene. „Am fost fericit!”
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment