Eu nu vreau ca un susținător al celor care au făcut crime împotriva poporului român să devină Cetățean de Onoare al Iașului!
Managerul interimar al Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, antiromânul Alexandru Constantin Chituţă, cel care a insistat pentru statuia lui Brukenthal din Sibiu este propus Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.
“La Sibiu, directorul de marketing al Muzeului Brukenthal, Alexandru Chituță, este unul dintre susținătorii fervenți ai instalării statuii odiosului criminal Brukenthal la Sibiu, care desconsideră poporul român și afirmă în spațiul public că românii din Transilvania “se bucură de orașele făcute de maghiari și sași”!???. O mare rușine pentru România și pentru neamul românesc acest director de marketing al Muzeului Brukenthal, Alexandru Chituță, care ponegrește poporul român cu afirmații discriminatorii și total neadevărate. “, scria glasul.info la momentul inaugurării statuii baronului Brukenthal, guvernator al Transilvaniei în timpul Răscoalei țărănești a lui Horea, Cloșca și Crișan, atunci când mii de români și-au găsit sfârșitul în mod tragic la ordinele stăpânirii
Alexandru Chituță este susținătorul fervent al baronului criminal din Transilvania, făcând propagandă antiromânească și pro Boromir, sponsorul statuii lui Brukenthal. Redăm câteva capturi de imagine cu niște comentarii ale acestui Alexandru Chituță, fost director de marketing al Muzeului Brukenthal, actual manager interimar al Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu.
PS: Dacă nu vreți să ne trezim cu un susținător al celor care au făcut crime împotriva poporului român să devină Cetățean de Onoare al Iașului, intrați aici pe acest link și comentați pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Iași împotriva acordării titlului de cetățean de onoare pentru acest antiromân https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=688312999990459&id=100064352962882
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…
Leave a Comment