Antiromanism

TRĂDARE! În loc să se evoce memoria lui Menumorut la cetatea Biharia se evocă memoria lui Ladislau?

Cetatea Biharia, astăzi ruinată, este situată la 14 km nord de Oradea, lângă satul omonim, într-o zonă de șes inundabil. Este menționată în izvoare ca fiind capitala voievodului Menumorut care a rezistat aici 13 zile asediului maghiar (sfârșitul secolului al X-lea).

Potrivit presshub.ro, “primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare de un milion de euro din fonduri europene pentru punerea în valoare a Cetăţii Biharia, proiect prin care va fi evocată şi figura istorică a regelui sfânt Ladislau, în scopul promovării turistice a comunei, a declarat primarul Szilagyi Zoltan.”

Deci avem de a face cu o nouă TRĂDARE în județul Bihor din partea autorităților? Cum să evoci figura istorică a regelui Ladislau al Ungariei și nu pe cea a lui Menumorut, voievod al unei părţi din Câmpia de Vest a Transilvaniei în timpul Evului Mediu timpuriu?

De unde această obsesie de a pupa cu nesaț în CUR un asupritor al neamului românesc în Transilvania, mai ales că Menumorut este primul lider militar român local care a stăpînit cetatea Biharia? Cum se poate să fim trădați în mod sistematic în acest colț al României, unde TRĂDAREA de neam și de țară colcăie la tot pasul?

A început la Oradea, prin războiul perfid al lui Ilie Bolojan împotriva tuturor statuilor românești din oraș: Mihai Viteazul, Emanuil Gojdu, Mihai Eminescu, etc. Iar acum vedem cum se extinde antiromânismul instituțional și cultural și în restul județului? RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE! De trei ori RUȘINE!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

4 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

5 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago